STAP is het eerste APF dat pensioen uitkeert

9 oktober 2016

Deze maand keert STAP Algemeen Pensioenfonds (APF) als eerste APF pensioen uit, zo schrijven zowel STAP als TKP Investments op hun websites. Het pensioen wordt uitgekeerd aan de 70 gepensioneerden van het bedrijf Eastman Chemical. Het pensioenfonds van dit bedrijf besloot eerder dit jaar op te gaan in STAP APF. Ook de 490 werknemers en 340 ex-werknemers van het bedrijf kunnen hun pensioen op de website van STAP inzien.

Naast Eastman Chemical, zal ook Pensioenfonds E-Way overgaan naar STAP. Het Algemeen Pensioenfonds schrijft op haar website dat DNB vorige week akkoord ging met de collectieve waardeoverdracht van dit Pensioenfonds naar STAP. E-Way voerde tot kortgeleden de pensioenregeling uit voor Eastman Chemical en heeft om financiële en operationele redenen besloten op te gaan in STAP, aldus het Algemeen Pensioenfonds.

Verzekeraar Aegon heeft samen met dochterbedrijf TKP als eerste een vergunning van de Nederlandsche Bank gekregen om een APF op te richten, zo schreef STAP op 20 juni j.l. op haar website. Hieruit is het algemeen pensioenfonds STAP ontstaan. STAP heeft sinds 1 oktober 2016 de pensioenregeling operationeel. Uit het bericht op de website van STAP blijkt dat het belegd vermogen voor de regeling die naar STAP overgaat 155M is en de maandpremie begroot is op 485k. Daarnaast wordt het fiduciair managent wordt uitgevoerd door TKP Investments en de pensioenadministratie door TKP Pensioen.

Bron:
https://www.stappensioen.nl/nieuws
https://www.tkpinvestments.com/nieuws/stap-het-eerste-algemeen-pensioenfonds-in-nederland

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer