OPF Trespa besteedt pensioenadministratie uit aan Aon Hewitt

24 oktober 2016

Aon Hewitt en Stichting Pensioenfonds Trespa hebben een uitbestedingsovereenkomst gesloten over de pensioenadminstratie van het fonds, zo blijkt uit het nieuwsbericht op de website van Aon Hewitt. Aon neemt zowel het beheer van de deelnemersadministratie, de uitkeringenadministratie als de jaarverslaglegging over van het fonds.

Trespa heeft voor Aon Hewitt gekozen, vanwege haar kwaliteit en goede reputatie. Ingrid van Herten, secretaris en bestuurslid van het pensioenfonds: “De sterke reputatie van Aon Hewitt gaf voor ons de doorslag,” Aon was geen onbekende van Trespa. Uit het bericht blijkt dat zij al jaren werk verricht heeft voor het fonds, met name op het gebied van de totstandkoming van het jaarwerk.

Trespa is een OPF met eind Q2 2016 een belegd vermogen van € 173M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 486 actieve bijdragers en 131 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €673 per deelnemer en de totale beleggingskosten 29bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2016 een rendement van 4%. Eind Q2 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 100% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 111% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Delta Lloyd en de pensioenadministratie werd voorheen eveneens uitgevoerd door Delta Lloyd.

Bron:

http://www.aon.com/netherlands/persberichten/2016/stichting-pensioenfonds-trespa-brengt-pensioenadministratie-onder-bij-Aon-Hewitt.jsp

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer