Pensioenfonds DuPont maakt Belgiëgang

15 november 2016

Zo blijkt uit een bericht van de website van FNV. DuPont brengt de pensioenregelingen van drie DuPont bedrijven onder bij een bestaand Belgisch pensioenfonds van DuPont, namelijk het DuPont European Pension Fund (DEPF). Het gaat hierbij om de pensioenen van 400 werknemers met een pensioenvermogen van in totaal 235 miljoen euro. Het is de bedoeling dat zowel de nieuwe pensioenopbouw als de pensioenen die in het verleden zijn opgebouwd per 1 januari 2017 over gaan naar DEPF.

FNV heeft een collectieve pensioenovereenkomst gesloten met DuPont. Financiële regels en medezeggenschap die eerder zijn afgesproken met FNV blijven bestaan. Zo blijft het premieniveau en de bijstortverplichting ongewijzigd en krijgen de pensioencomités en ondernemingsraden een sterke rol in de medezeggenschap van het nieuwe fonds.

Uit het bericht blijkt dat België reeds akkoord is met de Belgiëgang, maar DNB haar toestemming nog moet verlenen. Piet Janssen, bestuurder FNV: ‘De ‘slagboom bij Hazeldonk’ is door de Belgische toezichthouder opengezet. Deze heeft ingestemd met de verhuizing. Het voorstel is nog in behandeling bij de Nederlandsche Bank.’

Ook de FNV heeft het initiatief gesteund: Janssen: ‘Dit is de eerste keer dat we meewerken aan het verplaatsen van een pensioenregeling naar België. We doen dit omdat het in dit geval op een goede manier geregeld wordt. Het overgaan leidt tot een toekomstbestendige regeling voor werknemers en minder kosten voor de werkgever.’

Bron:

https://www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2016/november/Belgiegang-maakt-pensioenen-DuPont-toekomstbestendig/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer