APF Volo pensioen krijgt vergunning van DNB

23 november 2016

Zo blijkt uit het bericht op de website van PGGM. Met het verkrijgen van de vergunning is Volo pensioen het eerste en enige Algemeen Pensioenfonds (APF) zonder winstoogmerk waar pensioenfondsen en werkgevers hun pensioenregeling onder kunnen brengen. Het bestuur van Volo pensioen bestaat uit Erik Goris (voorzitter), Johan van der Tas en Frans van der Horst.

Volgens Goris biedt Volo pensioen een flexibele en efficiënte oplossing voor de toekomst: “Volo pensioen biedt de flexibiliteit om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in pensioenproducten en een verder liberaliserende pensioenmarkt. Ook voor kleinere pensioenfondsen is Volo een passende en efficiënte oplossing voor de toekomst. De lagere kosten resulteren voor de deelnemers in een vooruitzicht op een goed rendement. En met het bieden van een all-in tarief, weten werkgevers precies waar ze aan toe zijn.”

Goris benadrukt dat de belangen van de klanten voorop staan: “Overwinst vloeit terug naar deelnemers en werkgevers in de vorm van lagere uitvoeringskosten. Hiermee staat het belang van klanten werkelijk voorop. Een gebalanceerde governance biedt deelnemers en werkgevers zeggenschap over die zaken die voor hen van wezenlijk belang zijn.”

Volo pensioen heeft zowel de pensioenadministratie als het vermogensbeheer uitbesteed aan PGGM. Goris is in het bericht positief over de samenwerking: “Met PGGM maken we gebruik van de kennis en koopkracht van één van de grootste pensioenbeleggers ter wereld. Daarom bieden wij toegang tot een breed spectrum van beleggingen inclusief private markten. Met name ten aanzien van private markten bieden we een unieke mogelijkheid die voor aanvullend rendement kan zorgen en die doorgaans voor pensioenfondsen en deelnemers niet toegankelijk is.”

Ook Els Bos, CEO van PGGM, is blij met de vergunning: “Wij zijn trots op de lancering van Volo pensioen en verheugd met Volo pensioen als klant van PGGM. Voor Volo en haar deelnemers kunnen wij meerwaarde leveren door het inzetten van onze gespecialiseerde dienstverlening. Wij hopen op een lang en vruchtbaar partnership.”

Bron: https://www.pggm.nl/wie-zijn-we/pers/Paginas/Volo-pensioen-krijgt-APF-vergunning-van-De-Nederlandsche-Bank.aspx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer