KLM geen toestemming om regeling Vliegend Personeel bij nieuw fonds onder te brengen

2 december 2016

KLM heeft op 30 november geen toestemming van de rechter gekregen om de pensioenregelingen van de deelnemers van OPF KLM Vliegend Personeel bij een nieuw pensioenfonds onder te brengen. Dit schrijft KLM Vliegend Personeel vandaag op haar website. Formeel is de uitvoeringsovereenkomst door KLM met ingang van 1 december opgezegd. Nu de pensioenaanspraken niet bij een nieuw fonds kunnen worden ondergebracht, heeft KLM het fonds gevraagd om de pensioenregeling voorlopig te blijven uitvoeren. KLM is echter niet bereid om de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst in te trekken en de bijstortverplichting na te komen.

Volgens het bericht vraagt KLM het fonds om de pensioenregeling uit te voeren met een onduidelijke juridische basis. Het fonds laat weten dat dit onaanvaardbaar is en dat haar standpunt onveranderd zal blijven. “Wij erkennen als fonds de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst per 1 december niet. Wij kunnen geen andere financieringsafspraken accepteren dan in de uitvoeringsovereenkomst zijn vastgelegd. Afspraak is namelijk dat wijzigingen alleen mogelijk zijn met instemming van KLM én VNV. Het bestuur zal zich de komende dagen beraden op deze situatie.”

KLM Vliegend Personeel is een OPF met eind Q2 2016 een belegd vermogen van € 8184M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 2831 actieve bijdragers en 2326 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €524 per deelnemer en de totale beleggingskosten 76bps van het gemiddeld belegd vermogen. Eind oktober bedroeg de beleidsdekkingsgraad van het fonds 115%. Blue Sky Group is verantwoordelijk voor het fiduciair management en de pensioenadministratie.
Bron: https://www.klmvliegendfonds.nl/nieuws/uw-risico%E2%80%99s-voorlopig-gedekt-bestuur-beraadt-zich-op-volgende-stappen

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer