Allianz maakt het mogelijk om ná de pensioendatum door te beleggen voor pensioenopbouw

9 december 2016

Zo blijkt uit een nieuwsbericht op de website van de verzekeraar. Allianz zegt een innovatieve oplossing te bieden om na de pensioendatum door te beleggen voor de opbouw van pensioen: “Met het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen kunnen deelnemers die binnenkort pensioen moeten aankopen, naast de vaste gegarandeerde pensioenuitkering kiezen voor een variabele pensioenuitkering of een combinatie van beiden.” Mart Vreven, Directeur Pensioen en Leven bij Allianz: “Behoudens de tijdelijke oplossing van de Pensioenknip, waren deelnemers aan een beschikbare premieregeling tot nu toe gedwongen in één keer hun opgebouwde pensioenkapitaal om te zetten in een levenslange gegarandeerde pensioenuitkering. Met de doorbeleggingsoplossing van Allianz is dat verleden tijd en is er nu een structurele oplossing voor deelnemers.”

Met deze nieuwe dienst speelt Allianz in op de verandering van de Wet verbeterde premieregeling: “Allianz speelt hiermee in op de Wet verbeterde premieregeling die per 1 september 2016 van kracht is. Deze wet maakt het onder andere mogelijk om na de pensioendatum te blijven beleggen voor de opbouw van pensioen.” Daarnaast is de dienst een antwoord op de toenemende vraag naar doorbeleggen: “Circa 45% van de deelnemers aan een beschikbare premieregeling die binnenkort pensioen moeten aankopen of dit onlangs hebben gedaan, geeft aan geïnteresseerd te zijn in doorbeleggen. Dit blijkt uit onderzoek dat GfK onder 850 respondenten uitvoerde in opdracht van Allianz. Allianz verwacht dat deze groep geïnteresseerden in de toekomst zal toenemen.”

Volgens Vreven biedt de nieuwe dienst kans op hoger pensioen: “Doorbeleggen geeft deelnemers de kans op een hoger pensioen dan bij de vaste uitkering. De oplossing moet echter wel bij je passen; je moet bijvoorbeeld niet wakker liggen van schommelingen in je pensioenuitkering. Daarom bieden wij ook meerdere combinaties van een vaste en variabele uitkering, waarbij je deels kunt doorbeleggen.”

Bron: https://www.allianz.nl/algemeen/nieuws/2016/doorbeleggen

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer