Telegraafpensioenfonds stelt NN IP aan als fiduciair manager

14 december 2016

Zo blijkt uit een vandaag verschenen bericht op de website van NN Investment Partners (NN IP). Met de aanstelling wordt het beheerd vermogen van 1,2 miljard euro ondergebracht bij NN IP. Voorheen werd het beheer grotendeels door het fonds zelf gedaan. Het fonds heeft voor het uitbesteden van het fiduciair management eerst een kritische selectieprocedure gedaan: “Parallel aan wijzigingen in de pensioenregeling van Telegraaf Media Groep, die vanaf 2017 zullen ingaan, heeft Telegraafpensioenfonds ervoor gekozen om deze rol te outsourcen in combinatie met een versterkte governance door het aanstellen van een fiduciair vermogensbeheerder. Na een kritische selectieprocedure heeft het fonds NN IP hiervoor aangesteld.

Arno Reekers, voorzitter van het bestuur van Telegraafpensioenfonds: “We hebben na een intensief selectieproces met volle overtuiging gekozen voor NN IP. Bij NN IP kwamen een aantal zaken bijeen die het bestuur zeer aanspraken, zoals de puur Nederlandse aanpak, de brede klantenbasis en de mentaliteit.” Bart Oldenkamp, Hoofd Integrated Client Solutions bij NN Investment Partners, is blij met de aanstelling: “Wij zijn verheugd dat Telegraafpensioenfonds voor NN IP heeft gekozen. Ons samenwerkingsmodel is volledig afgestemd op de specifieke wensen van het fonds. Dit past goed in de trend dat steeds meer pensioenfondsen niet zozeer alle fiduciaire diensten uitbesteden, maar de gezochte dienstverlening afstemmen op wat de eigen organisatie al te bieden heeft.”

Telegraafpensioenfonds 1959 is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 1199M waarvan 0% herverzekerd en 1% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 1720 actieve bijdragers en 1471 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €379 per deelnemer en de totale beleggingskosten 35bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 2%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 104% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 116% bedroeg. Zowel de pensioenadministratie als het fiduciair management wordt op dit moment nog uitgevoerd door het fonds zelf. Het fiduciair management zal vanaf 2017 door NN IP worden uitgevoerd.

Bron: https://www.nnip.com/corporate/NL/nl/Pers/Nieuws-Commentaar/view/Telegraafpensioenfonds-selecteert-NN-IP-als-fiduciair-beheerder-1.htm

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer