Nationale-Nederlanden neemt Delta Lloyd over

Aon Hewitt

27 december 2016

Dela Lloyd laat op haar website weten dat zij het met NN Group eens is geworden over een overname. NN Group zal Delta Lloyd overnemen voor  €5,40 per aandeel, waardoor er met de totale overname €2,5 mrd gemoeid is. Deze €5,40 is iets hoger dan het vorige bod van NN Group. Begin Oktober wees Delta Lloyd namelijk nog een bod door NN Group van €5,30  af. Delta Lloyd en NN Group zien de overname als middel om de leidende verzekeringsmaatschappij en vermogensbeheerder in Nederland te worden.

NN Group en Delta Lloyd menen dat een combinatie van Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group zal zorgen voor een sterker platform in de Benelux:

  • Schaal en additionele vaardigheden zullen zorgen voor een betere klantpropositie in de Nederlandse pensioenmarkt
  • Het verdubbelen van de non-life verzekeringstak zal zorgen voor betere resultaten en klantervaringen
  • De integratie van de twee vermogensbeheerders onder Delta Lloyd en NN Group zal zorgen voor extra schaal en expertise
  • Het verdubbelen van de aanwezigheid in België zal leiden tot een sterk marktaandeel in de markt voor levensverzekeringen

Bron: https://www.deltalloyd.com/nl/newsroom/nieuws/nn-group-and-delta-lloyd-agree-on-recommended-transaction-ip2067621/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer