DNB: Beleidsdekkingsgraad november 2016

30 december 2016

Onlangs heeft De Nederlandsche Bank (DNB) de (beleids)dekkingsgraden van in totaal 223 Nederlandse pensioenfondsen gepubliceerd. Het gewogen gemiddelde van de beleidsdekkingsgraden van deze fondsen was eind november 97,5% en eind oktober 97,7% en is dus met 0,2%pt gedaald. In totaal hebben 177 fondsen een beleidsdekkingsgraad onder de 110%. De Nederlandse OPF’en staan er met een beleidsdekkingsgraad van 110,0% een stuk beter voor dan de BPF’en met 93,7%.

In november daalde de totale geraamde technische voorzieningen voor risico pensioenfonds met 2,9%. De totale beschikbare middelen daalden met 1,0%. Dit heeft in november als gevolg gehad dat het gewogen gemiddelde van de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen gebaseerd op huidige marktinformatie juist een stijging heeft laten zien. Deze dekkingsgraad steeg in november van 98,6% naar 100,6%.

 

Bron: http://www.dnb.nl/statistiek/statistieken-dnb/financiele-instellingen/pensioenfondsen/toezichtgegevens-pensioenfondsen/index.jsp

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer