NN IP nieuwe fiduciair manager Bpf Bakkersbedrijf

9 januari 2017

Zo blijkt uit een bericht op de website van Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP). De aanstelling is ingegaan per 1 januari 2017 en is tot stand gekomen na een selectieproces onder begeleiding van Willis Towers Watson. Jacques van de Vall, werkgeversvoorzitter van het fonds: “Bij NN IP kwamen diverse zaken naar voren die het bestuur erg aanspraken, zoals de brede (fiduciaire) klantenbasis en de kennis en ervaring van het voorgestelde klantenteam. Wij hebben concreet ervaren dat het team, naast het nodige enthousiasme, uitermate goed op elkaar was ingespeeld en zich goed had ingeleefd in Bpf Bakkers. Dat geeft veel vertrouwen dat we de juiste sparringpartners aan de bestuurstafel hebben.” Eind december werd NN IP ook al door Telegraafpensioenfonds 1959 aangesteld als fiduciair manager.

Met de aanstelling haalt NN IP haar grootste Nederlandse Pensioenfonds als klant binnen met een belegd vermogen van 3,9 miljard euro. Voorheen was het grootste fonds onder NN IP nog Zoetwarenindustrie met een belegd vermogen van 2,5 miljard euro. Zoetwarenindustrie en Bpf Bakkers hebben in het verleden gesprekken gevoerd over een mogelijke fusie en vallen nu onder dezelfde fiduciair manager.

Martin Nijkamp, directielid bij NN IP, is blij met de aanstelling door Bpf Bakkers: “Wij zijn vereerd dat Bpf Bakkers voor NN IP heeft gekozen. Fiduciair management is voor NN IP van strategisch belang waardoor de continuïteit voor Bpf Bakkers en andere relaties goed is gewaarborgd. Met deze strategische samenwerking heeft Bpf Bakkers optimaal toegang tot de hoogwaardige kwaliteit van onze fiduciaire dienstverlening. Wij zien een duidelijke culturele fit met het fonds en kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met Bpf Bakkers en danken het fonds voor het gestelde vertrouwen in onze organisatie.”

Klik hier voor de factsheet van Bpf Bakkers. De factsheet van NN IP is te vinden in de Fiduciair Management module.

Bakkersbedrijf is een BPFv met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 3936M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 39711 actieve bijdragers en 23215 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €123 per deelnemer en de totale beleggingskosten 39bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 93% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 117% bedroeg. NN IP neemt per 1 januari 2017 het stokje als fiduciair manager van het fonds over van Lombard Odier en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP.

Bron: https://www.nnip.com/corporate/NL/nl/Pers/Nieuws-Commentaar/view/Bpf-Bakkers-selecteert-NN-IP-als-nieuwe-fiduciair-manager-1.htm

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer