CBRE: Recordjaar Nederlands vastgoed

12 januari 2017

Uit cijfers van CBRE blijkt dat 2016 een absoluut recordjaar voor het Nederlands vastgoed is geweest. In 2016 is in totaal voor ruim 13,5 miljard euro in Nederlands commercieel vastgoed belegd. Voorheen stond dit record op 13,15 miljard euro in 2007. CBRE beschrijft dat met name in het laatste kwartaal een sterkte toename te zien was: “In Nederland werd in de eerste drie kwartalen van 2016 voor ruim € 7,8 miljard verhandeld. In het laatste kwartaal is hier nog € 5,7 miljard aan toegevoegd.”

Jos Tromp, Head of EMEA Research bij CBRE: “Beleggers zijn veelal risicomijdend. Investeren in een land met gezonde, economische fundamenten en relatief hoge rendementen past goed in dit plaatje. We zien door een schaarste aan prime product dat beleggers hun blik verruimen. In hun zoektocht naar rendement kijken ze niet meer alleen naar Amsterdam maar ook naar steden als Rotterdam en Utrecht. Daarnaast zien we de interesse in commercieel vastgoed in niche markten toenemen. Met name zorgvastgoed is een gewild product.”

Erik Langers, Executive Director Capital Markets bij CBRE: “Zowel grote portefeuilles als single assets wisselden van eigenaar in 2016. Voor 2017 verwachten we weer een hoog volume, mede gestuwd door investeringen in de winkelmarkt. Ondanks de uitdagingen die er nog liggen zien wij door een aantal positieve signalen volop kansen voor beleggers. Het consumentenvertrouwen is in jaren niet zo hoog geweest en de grootste pijn op het faillissementenvlak is genomen. Dit, samen met het feit dat winkelobjecten relatief gunstig geprijsd zijn, belooft een goed jaar voor de retailmarkt in 2017.”

Bron: http://nieuws.cbre.nl/absoluut-recordjaar-voor-nederlands-vastgoed/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer