BPF Landbouw door als BPL Pensioen

17 januari 2017

BPF Landbouw is het bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw. In de afgelopen jaren is het fonds steeds groter geworden en hebben steeds meer aanverwante sectoren zich aangesloten bij het fonds. Omdat de huidige deelnemers en werkgevers inmiddels een bredere achtergrond hebben dan slechts ‘Landbouw’, herkennen zij zich niet allemaal meer in deze term. Het fonds heeft daarom gisteren haar naam veranderd in BPL Pensioen.

Met de nieuwe naam is de uitstraling van het fonds niet meer beperkt tot slechts landbouw, maar vertegenwoordigt het de gehele groene keten en aanverwante sectoren. Daarnaast heeft het fonds een nieuw motto. “BPL Pensioen heeft gekozen voor het motto: ‘Samen werken voor later’. Het logo en de huisstijl zijn hierop aangepast. Hierin staan groen en duurzaam meer centraal”, aldus het fonds.

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Landbouw is een BPFv met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 15888M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 105727 actieve bijdragers en 63590 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €109 per deelnemer en de totale beleggingskosten 39bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 93% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 123% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP.

Bron: https://www.bplpensioen.nl/nieuws/bedrijfspensioenfonds-voor-de-landbouw-gaat-verder-als-bpl-pensioen

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer