Nieuw Algemeen Bestuur Pensioenfonds ING

17 januari 2017

Pensioenfonds ING start 2017 met een nieuw algemeen bestuur onder leiding van Hans van der Knaap. Met de benoeming volgt hij Rients Prins op als voorzitter van het bestuur. Van der Knaap: “Ik ben er trots op om voorzitter te mogen zijn bij het Fonds. En u mag van mij en mijn collega-bestuurders verwachten dat we er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat het Fonds zich kan blijven scharen onder de beste pensioenfondsen.” De nieuwe voorzitter doelt hiermee op de benoeming van Pensioenfonds ING door Pensioen Pro tot Beste Nederlandse pensioenfonds van 2016.

Nieuw in het bestuur zijn Van der Knaap (voorzitter) en Lex Steenbergen. Daarnaast zijn Aldrik Venemans (algemeen directeur) en Wim van Iersel toegetreden als uitvoerende bestuurders. Verder zijn Rients Prins (voorzitter), Rob Oosterhout, John Boers en Klaas de Wit afgetreden uit het bestuur. Dit betekent dat Peggy Wilson, Wim Kastelijn en Peter van Meel in het bestuur blijven.

Van der Knaap laat blijken vertrouwen te hebben in het nieuwe bestuursmodel: “Met het nieuwe bestuursmodel hebben we een instrument in handen om nog slagvaardiger te werken en het interne toezicht te versterken.” Daarnaast ziet hij de toekomst van het fonds rooskleurig tegemoet: “Pensioenfonds ING is als gesloten, financieel gezond en onafhankelijk Fonds voorbereid op de toekomst. Het Fonds is groot, zowel qua vermogen als aantal deelnemers, en zal dat nog lange tijd blijven. Het Fonds heeft financiële en operationele slagkracht, waarmee we u als deelnemers stabiliteit bieden.”

ING is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 28891M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 19621 actieve bijdragers en 19047 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €259 per deelnemer en de totale beleggingskosten 36bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 1%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 136% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 111% bedroeg. De pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL.

Bron: https://www.pensioenfondsing.nl/nieuws/2017/januari/pensioenfonds-ing-luidt-het-nieuwe-jaar-in-met-een-nieuw-algemeen-bestuur/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer