Aon Hewitt en Inadmin maken partnerschap bekend

Aon Hewitt

2 februari 2017

Op de website van Aon maakt het bedrijf het partnerschap met Inadmin dat op 4 januari jongstleden is ingegaan bekend. Inadmin gaat de defined contribution administratie en communicatie verzorgen van de Nederlandse pensioenregelingen in het Europees pensioenfonds United Pensions.

Volgens Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt Nederland, is het uitbesteding onderdeel van de strategie van Aon Hewitt: “Het uitbesteden van de defined contribution uitvoering voor Nederlandse regelingen in United Pensions is onderdeel van de strategie van Aon Hewitt. Wij geloven in het combineren van ’best off class’ oplossingen ten gunste van onze klanten en zoeken partners daar waar dat toegevoegde waarde biedt.”

Rik Douwes, Managing Director van Inadmin, stelt dat het bedienen past bij haar internationale ambitie: “We zijn trots dat opnieuw een toonaangevende partij het vertrouwen in Inadmin uitspreekt. Aon Hewitt is een prachtige opdrachtgever en het bedienen past bij onze ambitie om de dienstverlening meer internationaal aan te bieden. Het is een uitstekende toevoeging aan ons groeiende portfolio.”

Inadmin, onderdeel van APG Groep, wordt door Aon als volgt omschreven: “Inadmin voert de pensioen-, beleggings- en verzekeringsadministratie uit van beschikbare premieregelingen voor Premie Pensioen Instellingen (PPI’s), (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars. Inadmin verbindt pensioenpartijen door een geavanceerd open administratieplatform en voert momenteel de pensioenen uit voor circa 4.500 werkgevers en 100.000 actieve deelnemers. Het geadministreerde vermogen bedraagt ruim twee miljard euro.”

United Pensions is een multi-werkgevers pensioenfonds, gevestigd volgens de IORP richtlijn in België en tevens onderdeel van Aon Hewitt. Zij wordt in het bericht als volgt omschreven: “United Pensions is een internationale oplossing voor werkgevers en pensioenfondsen die behoefte hebben aan het onder één dak brengen van hun pensioenuitvoering en pensioenvermogen.”

Bron: http://www.aon.com/netherlands/persberichten/2017/internationale-ambitie-brengt-inadmin-en-aon-hewitt-samen.jsp

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer