OPF Cargill kiest TKP Investments als vermogensbeheerder

8 februari 2017

OPF Cargill heeft TKPI, onderdeel van Aegon Asset Management, gekozen als vermogensbeheerder van de excedent regeling. Dit blijkt uit een bericht op de website van TKPI. “Wij zijn uiteraard erg blij met de toetreding van Pensioenfonds Cargill en we verheugen ons op een succesvolle samenwerking”, aldus TKPI. Het pensioenfonds voert de pensioenregeling uit voor Cargill B.V., betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten.

De excedent regeling die TKPI gaat uitvoeren betreft een DC-regeling voor deelnemers die extra pensioen opbouwen bovenop de basisregeling. Daarnaast vallen onder het vermogensbeheer ook de kapitalen die zijn ontstaan uit de voorgaande DC-regelingen binnen het pensioenfonds. Naast de excedent regeling, heeft OPF Cargill ook een middelloonregeling. Deze blijft in beheer bij MN.

Cargill is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 1043M waarvan 1% herverzekerd en 2% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 1827 actieve bijdragers en 816 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €631 per deelnemer en de totale beleggingskosten 36bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 1%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 93% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 114% bedroeg. De pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP Pensioen.

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

De factsheet van Aegon AM, waar TKPI onderdeel van is, is te vinden in de Exelerating Fiduciair Management module.

Bron: https://www.tkpinvestments.com/nieuws/pensioenfonds-cargill-kiest-voor-tkp-investments-als-vermogensbeheerder

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer