Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 6: Wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1200 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse “Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

Het Nederlandse Pensioenfonds stelt haar beleggingsmix voor 2017 vast. Hieruit blijkt dat het fonds belegt in beleggingsfondsen van Northern Trust voor de allocatie naar aandelen en beursgenoteerd vastgoed, Neuberger Berman voor hoogrentende waarden en AEGON voor de allocatie naar Nederlandse hypotheken. Daarnaast wordt a.s.r. genoemd als beheerder van de matchingportefeuille en Kempen Capital Management als fiduciair manager.

In ander nieuws wordt TKP Investments aangesteld als vermogensbeheerder van de excedent regeling van OPF Cargill. De middelloonregeling blijft in beheer bij MN. TKP is geen onbekende van het fonds. De pensioenadministratie werd al uitgevoerd door TKP Pensioen. OPF Cargill heeft ongeveer 1800 actieve deelnemers en een belegd vermogen van 1 miljard euro.

Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF) en Stichting Bedrijfspensioenfonds voor medewerkers in het Notariaat (SBMN) fuseren op 1 maart 2017. De fondsen gaan verder onder de naam Pensioenfonds Notariaat. Het nieuwe fonds zal bijna 25.000 deelnemers, inclusief pensioengerechtigden en ex-deelnemers kennen en een belegd vermogen van circa €2,5 miljard.

Tussen Altis Investment Management en Kempen Capital Management vond deze week een grote transfer plaats. Richard Jacobs, Sven Smeets, Edzard Potgieser en Bram Bikker maken de overstap van het leadership-team van Altis Investment Management naar Kempen Capital Management. Het viertal gaat bijdragen aan de verdere uitbouw van de Client Solutions-propositie van Kempen, zoals het verbreden van het Fiduciair Management naar family offices en vermogensfondsen, het creëren van private markets-oplossingen en verdere innovatie realiseren op het vlak van externe managerselectie voor al haar klanten.

Tot slot is Mark Boerekamp, Chief Operating Officer, vertrokken uit de Raad van Bestuur van APG Groep. Mark wil zich oriënteren op een volgende stap in zijn carrière met de nadrukkelijke focus op digitale transformatieprocessen, technologische ontwikkelingen en andere innovaties.

About author

Related Articles