OPF ARCADIS mogelijk over naar APF

14 februari 2017

Pensioenfonds ARCADIS, uitvoerder voor het gelijknamige Design & Consultancy bedrijf, overweegt haar pensioenen onder te brengen bij een Algemeen Pensioenfonds. Hiervoor zijn eerst alle mogelijke opties onderzocht, waaruit aansluiting bij een APF als voorkeursscenario werd gekozen: “Daarin profiteren we van de professionaliteit, soliditeit en kostenvoordelen van een grotere organisatie, maar behouden we voldoende zeggenschap over onze pensioenen”, aldus het fonds.

Het pensioenfonds heeft eerder geconcludeerd dat een zelfstandig fonds voor de toekomst niet meer de beste optie is: “Het besturen van een pensioenfonds is de afgelopen jaren steeds complexer geworden. De eisen vanuit de overheid zijn verzwaard, de beleggingen ingewikkelder en ons pensioenvermogen is inmiddels de grens van 1 miljard euro gepasseerd. Hierdoor neemt de druk op het bestuur en de uitvoeringsorganisatie steeds verder toe.”

ARCADIS Nederland is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 1098M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een oud deelnemersbestand met in 2015 2062 actieve bijdragers en 2599 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €206 per deelnemer. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 99% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 124% bedroeg. Zowel het fiduciair management als de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door het fonds zelf.

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Bron: http://www.pensioenfonds.arcadis.nl/Nieuws

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer