BNP lanceert ESG gids voor Nederlandse Pensioenfondsen

15 februari 2017

BNP Paribas Securities Services lanceert de gids “ESG: Leidraad voor Nederlandse Pensioenfondsen: een plicht en een kans” voor Nederlandse pensioenfondsen. De gids is in samenwerking met ESG risico specialist Sustainalytics tot stand gekomen. Daarnaast hebben De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), De Nederlandsche Bank en Eumedion bijdragen geleverd.

Het doel van de gids is om pensioenfondsen te ondersteunen om ESG beleid te ontwikkelen en te integreren. De gids bevat daarom tips en richtlijnen over hoe fondsen ESG-scores kunnen toekennen aan hun beleggingen en hoe ze inzicht kunnen krijgen in het ESG risicoprofiel van hun beleggingsportefeuille.

Jan Albert Koopman, business development manager bij BNP Paribas Securities Services: “Er is steeds meer bewijs dat de integratie van risicofactoren op het vlak van ESG en duurzaamheid in het beleggingsproces een positieve invloed heeft op lange termijn rendementen. Bovendien ligt er steeds meer druk bij institutionele beleggers om duurzaam te beleggen en vermogen op een positieve wijze te alloceren.”

De gids is onderaan het bericht op de website van BNP te downloaden.

Bron: http://www.bnpparibas.nl/nl/2017/02/14/bnp-paribas-securities-services-lanceert-esg-gids-voor-nederlandse-pensioenfondsen/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer