Syntrus Achmea: Dit jaar twee miljard euro in nieuwe hypotheken

23 februari 2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) mag dit jaar twee miljard euro in nieuwe woninghypotheken beleggen voor haar klanten. De totale portefeuille in deze beleggingscategorie groeit daarmee naar bijna negen miljard euro. Dit is volgens SAREF vier keer zoveel als vijf jaar geleden. George Dröge, directeur Beleggingen bij SAREF: “Woninghypotheken hebben een vaste plek gekregen in de beleggingsportefeuilles van onze klanten. Het risico-rendementsprofiel van deze assetclass is aantrekkelijk. Ook nu de rente iets oploopt, ligt het verwachte rendement hoger dan bij staatsleningen, terwijl het risico beperkt is. Daarnaast zorgen hypotheken voor diversificatievoordelen binnen de vastrentende waarden portefeuille.”

SAREF belegt het vermogen via verschillende labels in woninghypotheken. Zo wordt het PVF Particuliere Hypothekenfonds genoemd. Dit label kent volgens het bericht in totaal 51 externe klanten, zal in 2017 groeien naar een omvang van meer dan 6 miljard euro en boekte over de afgelopen vijf jaar een gemiddeld rendement van 5,5%. Daarnaast wordt Attens Hypotheken genoemd, een exclusief label voor de 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Attens Hypotheken is in samenwerking met PGGM&Co, de ledenorganisatie van mensen die werken of gewerkt hebben in de sector zorg en welzijn ontwikkeld.

SAREF heeft er bewust voor gekozen om alle hypotheken via het intermediair van de consument te verstrekken en de verdere dienstverlening in eigen huis te verzorgen. Dröge: “Daar hebben we bewust voor gekozen. We kunnen op die manier met een hoog serviceniveau snel schakelen. Dat is niet alleen prettig voor de consument, maar draagt ook bij aan het rendement voor onze institutionele klanten.”

Bron: http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Syntrus-Achmea-twee-miljard-in-nieuwe-hypotheken-0222-6392.aspx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer