SPH splitst fiduciair management en operationeel vermogensbeheer

SPH

1 maart 2017

Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen gaat het operationeel vermogensbeheer en het fiduciair management bij verschillende partijen onderbrengen. Deze aanpassing past volgens SPH bij de governance die zij voor ogen heeft. Op het moment zijn beide taken nog bij dezelfde partij ondergebracht: “PGGM voert nu beide taken uit voor SPH. De beleggingsmandaten die nu bij PGGM zijn ondergebracht blijven bij PGGM. Voor het fiduciair management wordt een andere partij gezocht”, aldus SPH.

Het fonds gaat komend jaar opzoek naar een nieuwe fiduciair manager en is voornemens om deze begin 2018 aan te stellen. Hierbij benadrukt het fonds dat dit geen gevolgen heeft voor haar huidige beleggingen: “De overdracht van het fiduciair management heeft geen gevolgen voor de samenstelling van de beleggingsportefeuille van SPH.”

Johan Reesink, voorzitter van SPH: “Door het ontkoppelen van de advisering over en de uitvoering van het vermogensbeheer kunnen alle spelers hun rol optimaal en geheel onafhankelijk vervullen. Het is een trend die we bij steeds meer pensioenfondsen zien. Deze ontwikkeling draagt bij aan de verdere professionalisering van SPH. Zo zijn wij optimaal gepositioneerd voor de toekomst.”

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Huisartsen is een BRF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 10257M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 10746 actieve bijdragers en 6661 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €574 per deelnemer en de totale beleggingskosten 58bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 2%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 128% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 116% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is PGGM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door PGGM.

Bron: https://www.huisartsenpensioen.nl/Renderers/ShowMedia.ashx?i=MediaArchive:6e744318-fed2-4e4c-9f22-cd64fc54970f&download=false

SPH splitst fiduciair management en operationeel vermogensbeheer

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer