OPF AT&T oriënteert zich op verschillende toekomstopties

2 maart 2017

Ondernemingspensioenfonds AT&T Nederland (SPAN) oriënteert zich op verschillende mogelijkheden om het fonds toekomstbestendig te maken. Zo blijkt uit haar nieuwsbrief van februari 2017. Hiervoor noemt zij verschillende redenen: “Het SPAN is nu al een aantal jaren een “gesloten” fonds, waardoor we geen nieuwe aangroei van deelnemers meer hebben. Als fonds verouderen we hierdoor elk jaar. Daarnaast is er vanuit de toezichthouder een steeds grotere regeldruk, waardoor het voor kleinere fondsen moeilijker is om aan alle regels voldoen. Als gevolg hiervan is het bestuur zich aan het oriënteren hoe wij ons het beste kunnen aanpassen aan deze veranderingen.”

Tot slot laat het fonds, dat de regeling uitvoert voor het gelijknamige technologiebedrijf, weten geen haast te hebben met het vinden van een alternatief: “Hoewel we begonnen zijn naar de opties te kijken, is het de verwachting dat dit een traject is dat een aantal jaren gaat duren.”

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

AT&T Nederland is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 161M waarvan 0% herverzekerd en 2% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een oud deelnemersbestand met in 2015 0 actieve bijdragers en 64 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €6422 per deelnemer en de totale beleggingskosten 89bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 102% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 125% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is BNP Paribas en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Aon Hewitt.

Bron: https://www.att-pensioenfonds.nl/images/Nieuwsbrieven/SPANnieuws_nr_38_-_Februari_2017.pdf

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer