Anke Schlichting nieuwe Chief Technology Officer van Aegon Nederland

Aegon Nederland, vermogensbeheer, pensioenfondsen, verzekeraars

9 maart 2017

Per 1 maart heeft Aegon Nederland Anke Schlichting (48) aangesteld als haar nieuwe Chief Technology Officer. In haar nieuwe functie volgt zij Kees Smaling op, die inmiddels werkt voor Aegon Continental Europe, en wordt zij verantwoordelijk voor de technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. In de functie geeft zij leiding aan 500 medewerkers.

Anke heeft ruime ervaring in de technologie. Zo studeerde zij in 1993 af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werkte ze bij Delta Lloyd als informatie manager Leven en was zij tot voor kort directeur ICT bij pensioenuitvoerder APG. “Ze was daar verantwoordelijk voor het servicen van alle onderdelen van APG. Ook hielp ze mee APG klaar te maken voor alle veranderingen in de pensioensector”, aldus Aegon.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland: “Anke Schlichting heeft veel ervaring met technologische vernieuwing in de financiële sector. Zij wordt bij Aegon verantwoordelijk voor het inpassen van nieuwe technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie waardoor onze klanten tegen lagere kosten betere dienstverlening krijgen. Verder zal Anke actief lid zijn van onze venturing-activiteiten die zich steeds meer, in lijn met onze missie, richten op het snijvlak van technologie en innovatieve concepten.”

Bron: https://nieuws.aegon.nl/anke-schlichting-nieuwe-cto-van-aegon-nederland/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer