OPF Trespa stelt BMO aan als adviseur en vermogensbeheerder

BMO, Vermogensbeheer, pensioenfondsen, verzekeraars, uitvoerders

9 maart 2017

Stichting Pensioenfonds Trespa (SPT), het pensioenfonds dat de regeling uitvoert voor Trespa International B.V. en Facilities Wetering B.V., heeft BMO Global Asset Management aangesteld als adviseur en vermogensbeheerder, zo blijkt uit het persbericht op de website van BMO GAM. Het nieuws werd in januari al bekend gemaakt op de website van SPT, dat onlangs is overgegaan van een herverzekerde regeling naar eigen beheer. Hierbij besteedt het fonds de pensioenadministratie, waarvoor het fonds onlangs een uitbestedingsovereenkomst gesloten heeft met Aon Hewitt, en het vermogensbeheer uit aan externe partijen. De keuze voor BMO is gebaseerd op een aanbestedingstraject dat begeleid is door Sprenkels en Verschuren.

Maarten Niemantsverdriet, voorzitter van SPT: “Verzekeraars mogen vanaf januari 2017 geen kapitaalcontracten meer aanbieden. SPT heeft dan ook behoefte aan een externe partij die het vermogensbeheer en de advisering voor ons kan verzorgen. Wij zien BMO GAM als een partner die de beleggingsbeginselen van SPT in haar dienstverlening kan vertalen en begrip heeft van SPT’s risicohouding. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking”.

Ernst Hagen, Executive Director Fiduciary Management bij BMO Global Asset Management (EMEA) – Nederland: “Wij zijn trots dat SPT ons heeft aangesteld voor advisering en vermogensbeheer. Veranderende wet- en regelgeving zorgt ervoor dat pensioenfondsen op zoek zijn naar ondersteuning en flexibiliteit. BMO GAM is een betrokken partner die het bestuur proactief en helder adviseert en gedegen kennis en ervaring heeft van de Nederlandse markt.”

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Trespa is een OPF met eind Q3 2016 een belegd vermogen van € 179M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 486 actieve bijdragers en 131 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €673 per deelnemer en de totale beleggingskosten 29bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2016 een rendement van 3%. Eind Q3 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 98% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 111% bedroeg. De vermogensbeheerder van het fonds is BMO en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Aon Hewitt.

Bron: https://bmogam.nl/downloads#persberichten

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer