Bart Koolstra treedt af als lid van de Raad van Toezicht van AFM

Delta Lloyd Asset Management

12 april 2017

Bart Koolstra legt zijn functie als lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) definitief neer. De reden voor zijn besluit is dat hij het onderzoek van de AFM naar PwC inzake specifieke controledossiers niet wil belasten, gezien hij destijds als partner van PwC betrokken was bij een van de controledossiers.

Bart Koolstra: “Het feit dat er nu een onderzoek loopt naar PwC, waarvan ik het resultaat wat mij betreft vol vertrouwen tegemoet zie, maakt dat een volwaardig lidmaatschap op korte termijn niet meer mogelijk lijkt te zijn. Immers er zou een schijn van belangenconflict kunnen ontstaan. Ik heb derhalve het initiatief genomen om definitief terug te treden.”

AFM over het besluit van Koolstra: “De raad van toezicht en het bestuur van de AFM respecteren het besluit van Bart Koolstra en bedanken hem voor zijn bijdrage aan de AFM sinds zijn aantreden in juli 2015.”

Bron: https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/nieuws/2017/apr/aftreden-koolstra

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer