ACTIAM verstrekt mandaat aan BNP Paribas Securities Services

BNP Paribas Securities Services

12 april 2017

ACTIAM heeft BNP Paribas Securities Services aangesteld voor het verzorgen van haar mid- en backoffice vermogensbeheeractiviteiten, fonds- en beleggingsadministratie en rapportagediensten. Met het mandaat zet het bedrijf een duidelijke stap richting de Nederlandse markt: “Het mandaat onderstreept de sterke toewijding van BNP Paribas Securities Services aan de Nederlandse markt en haar ambities om de leidende asset servicing provider in Nederland te worden.” Met de aanstelling zullen (onder voorbehoud) ook de operationele teams, en dus de kennis en kunde van ACTIAM, overgaan naar BNP Paribas Securities Services. De teams gaan deel uit maken van een gespecialiseerde asset servicing provider met toegang tot de laatste technologie en een uitgebreid netwerk dat in 27 landen actief is.

Robert van Kerkhoff, hoofd van BNP Paribas Securities Services in Nederland: “Wij zijn erg trots om samen te werken met ACTIAM, een toonaangevende vermogensbeheerder in Nederland. Dit is een belangrijke stap in de versnelling van onze ontwikkeling in de Nederlandse markt. Door het combineren van het kwalitatief sterke operationele team en het hoogwaardige platform van ACTIAM met het wereldwijde netwerk van BNP Paribas kunnen we een unieke dienstverlening bieden aan de lokale institutionele markt.”

Hans van Houwelingen, CEO van ACTIAM: “In deze snel veranderende wereld hebben we besloten om samen te werken met een ervaren asset servicing provider voor mid- en backoffice asset management activiteiten. Door de samenwerking met BNP Paribas Securities Services zullen we in staat zijn om ons te concentreren op onze core business van verantwoord beleggen en op het bedienen van onze klanten. Daarnaast kunnen we onze internationale ambities versnellen.”

BNP Paribas Securities Services is een global custodian met meer dan USD 9.000 miljard activa in bewaring. ACTIAM is een toonaangevende fonds- en vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van 56 miljard euro met een sterke focus op verantwoord beleggen.

Bron: http://www.bnpparibas.nl/en/2017/04/11/bnp-paribas-securities-services-partners-with-actiam/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer