Marcel Andringa benoemd tot CIO van het jaar

Marcel Andringa

19 mei 2017

Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder bij het Pensioenfonds van de Metalektro, is tijdens het jaarlijkse evenement voor beleggingsprofessionals van het Institutional Investor Institute dat eergister plaatsvond in Huis ter Duin (Noordwijk) uitgeroepen tot CIO van het jaar. Alle genomineerden en de uiteindelijke winnaar werden door de pensioensector in de Benelux zelf gekozen. Ook de uitvoeringsorganisatie van PME, MN, viel in de prijzen. Zo won Karlijn van Lierop, hoofd Responsible Investments, de prijs voor de categorie ‘Best ESG Programme’ en won Jasper Huitsing, Head of Multi-management Fixed Income & Specials, de Benelux Award voor de categorie ‘Best Use of Fixed income’.

Marcel Andringa: ‘Ik voel me vereerd dat ik hier vanavond mag zijn en ik ben oprecht dankbaar dat ik deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Waardering is altijd fijn en helemaal als die komt van je collega’s in het veld. De prijs is ook een compliment voor mijn team bij PME en bij uitvoerder MN. Deze prijs is voor ons samen. Zeker in deze tijd dat de pensioenen onder druk staan, is het heel belangrijk om te zorgen voor een goed èn verantwoord rendement. We gaan er dan ook mee door daarvoor ons uiterste best te doen. De prijs draag ik op aan onze deelnemers en gepensioneerden. We doen het tenslotte voor hen.

Bronnen:

http://www.mn.nl/nl/publicaties/benelux-awards/

https://www.metalektropensioen.nl/nieuws/marcel-andringa-cio-of-the-year

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer