Oyens & Van Eeghen stelt Frederik Baert aan als directievoorzitter

Oyens & Van Eeghen

30 mei 2017

Oyens & Van Eeghen, de vermogensbeheerder die eind 2015 onderdeel werd van de Belgische Delen Groep, heeft Frederik Baert per 1 juni 2017 aangesteld als nieuwe directievoorzitter en zet daarmee in op het vergroten van haar rol in de Nederlandse vermogensbeheer markt. Baert, die sinds 2009 in dienst is van Delen Private Bank, neemt daarmee de rol van Pim Baljet over. Tegelijkertijd treden Frederik Kalff, directeur relatiebeheer, en Vanessa Geudens, CFO/COO, per dezelfde datum toe tot de statutaire directie. Tot slot treedt Eric Lechien, thans CFO van Oyens & Van Eeghen, toe tot de Raad van Commissarissen.

Huidig directievoorzitter Pim Baljet zal zijn taken herverdelen en zich onverminderd richten op relatiebeheer en het identificeren van strategische samenwerkingen. Daarnaast zal hij zijn advies- en toezicht rollen bij verschillende Nederlandse pensioenfondsen blijven uitvoeren. Pim doet dus een stap terug, maar blijft actief binnen het bedrijf.

Pim Baljet: “De afgelopen jaren was Oyens & Van Eeghen een van de sterkst groeiende spelers in de Nederlandse vermogensbeheermarkt en met de effectuering van de overname door Delen Private Bank vorig jaar, heeft Oyens & Van Eeghen zich gepositioneerd voor een prominente rol in de Nederlandse markt. De aanloop naar een nieuwe fase heeft ons aangezet tot een verjonging van onze directie. Met de nieuwe directiesamenstelling voegt Oyens & Van Eeghen de vereiste capaciteit en dynamiek toe aan haar bestuur om de gewenste strategie invulling te geven.”

Frederik Baert: “Onze gezamenlijke propositie kenmerkt zich door sterke focus op en specialisatie in vermogensbeheer en fiduciaire dienstverlening die we combineren met een gedegen beleggingsbeleid waarbij individuele doelstellingen altijd het uitgangspunt zijn. We realiseren hiermee de best mogelijke risico-rendementsverhouding voor onze cliënten. Onze gecombineerde omvang staat toe verder te investeren in personele uitbreiding en IT-systemen waarbij klanten kunnen profiteren van de door de Delen Groep reeds bereikte schaal.”

Bron: http://www.oyens.com/nieuws/persbericht/

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer