Tweede Kamer stemt in met Wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen

wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen

22 november 2017

Gisteren, op 21 november, heeft de Tweede kamer het Wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen aangenomen. Met dit wetsvoorstel wordt het mogelijk, voor de pensioenuitvoerder, pensioen van meer dan 2 euro en minder dan 468 euro automatisch toe te voegen aan het pensioenfonds waar de deelnemer actief pensioen opbouwt.

In het wetsvoorstel wordt, onder andere, het recht op afkoop vervangen door het recht op automatische waardeoverdracht. Zo wordt het makkelijker voor pensioenuitvoerders om kleinere pensioenpotjes samen te voegen.

Er zijn echter twee amendementen (wijzigingen) aan de wet toegevoegd. De eerste regelt dat wanneer uitvoerders vijf keer tevergeefs hebben geprobeerd de kleine potjes samen te voegen, zij na vijf jaar alsnog mogen overgegaan tot afkoop.

Het tweede amendement regelt dat de ‘knip’ tussen oude en nieuwe pensioenen op 1 januari 2018 komt te liggen, in plaats van de eerdere richtdatum van 1 januari 2017. Vanaf dat moment vervalt het recht op afkoop zoals het reeds bestaat.

De komende maanden zal de regering, op grond van een motie, onderzoek doen naar de additionele mogelijkheid om deelnemers kleine pensioenen over te laten dragen naar een pensioenfonds naar keuze, waar zij al eerder pensioen hebben opgebouwd.

Bron: Tweede Kamer, 21 november 2017

[button style=”e.g. solid, border” size=”e.g. small, medium, big” link=”http://eepurl.com/c7jg5z” target=””] Meld u hier aan voor onze dagelijkse nieuwsupdate[/button]

 

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer