EIOPA verlangt op termijn individuele data pensioenfondsen via DNB

central clearing

23 november 2017

Tijdens een speech in Frankfurt gisteren heeft EIOPA-voorzitter Gabriel Bernardino de wens herhaalt van de Europese toezichthouder voor meer individuele data van pensioenfondsen. De informatieopvraag zal echter geschieden via de nationale toezichthouders, zoals DNB.

De Pensioenfederatie had namelijk op 9 november in een reactie aangegeven zich te verzetten tegen EIOPA’s plannen voor individuele datalevering. De belangenvereniging voor pensioenfondsen vindt namelijk dat aparte datalevering aan EIOPA zal leiden tot extra administratieve kosten. “Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat EIOPA de data direct bij de fondsen zelf gaat opvragen”.

Uit de speech van Bernardino volgt nu dat deze aanvragen voor data via de nationale toezichthouder zal geschieden. Volgens de EIOPA-voorzitter moeten deze individuele gegevens juist pensioenfondsen ontlasten, door meer inzicht te verschaffen

Bron: Speeches & Presentations, 22 november 2017

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer