Minister Koolmees trekt wetsvoorstel Fuserende bedrijfstakpensioenfondsen in

14 juni 2018

Pensioenfederatie publiceert op haar website:

“Vandaag heeft minister Koolmees in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat hij het wetsvoorstel Fuserende bedrijfstakpensioenfondsen intrekt. De Pensioenfederatie is blij dat dit onwerkbare wetsvoorstel nu is ingetrokken, iets waartoe zij in oktober 2017 al had opgeroepen. Ook is het verheugend dat de minister zich wil beraden op oplossingen voor bedrijfstakpensioenfondsen die willen fuseren.

Het wetsvoorstel is in oktober 2017 door demissionair staatssecretaris Klijnsma aan de Tweede Kamer gestuurd. Voorafgaand aan het wetsvoorstel had staatssecretaris Klijnsma een hoofdlijnenbrief opgesteld, met voorwaarden die voor de Pensioenfederatie aanvaardbaar waren. Het wetsvoorstel bevatte echter zoveel méér voorwaarden dan de hoofdlijnenbrief, dat de Pensioenfederatie de minister heeft opgeroepen het wetsvoorstel in te trekken. Het wetsvoorstel schoot zijn doel voorbij en zou geen oplossing bieden voor bedrijfstakpensioenfondsen die willen fuseren terwijl hun dekkingsgraden verschillen.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer