Dufas: Roelie van Wijk (Aegon AM) benoemd tot nieuwe voorzitter

EIOPA

5 juli 2018

Dufas publiceert op haar website:

“Dufas heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 26 juni Roelie van Wijk benoemd tot voorzitter van Dufas voor een termijn van twee jaar. Zij volgt Toine van der Stee op. Het bestuur heeft Dick van Ommeren benoemd tot tweede vice-voorzitter naast Jan Lodewijk Roebroek, die deze functie sinds 2016 bekleedt.

Het bestuur van Dufas bestaat nu uit de volgende tien personen: Roelie van Wijk, Voorzitter (Global Head of Responsible Business & Public Affairs, Aegon Asset Management); Jan Lodewijk Roebroek, Vice-Voorzitter (CEO BNP Paribas Asset Management Netherlands); Dick van Ommeren, Vice-Voorzitter (Managing Director, Triodos Investment Management); Jacob de Wit (Directievoorzitter Achmea Investment Management); Monique Donders (CEO BlackRock Netherlands). Erik Luttenberg (Managing Director en COO Kempen Capital Management); Gerald Cartigny (CIO en Lid van de Raad van Bestuur MN); Hester Borrie (Lid van de Raad van Bestuur NN Investment Partners); Gilbert Van Hassel (CEO van Robeco); Aleid Kruize-Schuitemaker (Lid van de Directie van Teslin Capital Management)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd het Jaarverslag 2017 goedgekeurd. Thema van het verslag was dit jaar ‘Vooruit met een goede reputatie’. Hans Janssen Daalen, algemeen directeur van Dufas legt het thema als volgt uit: ‘Een snel veranderende wereld vergt ook van de vermogensbeheer sector dat deze actief en flexibel opereert. We zien dat de terugtredende overheid ervoor zorgt dat we steeds zichtbaarder worden voor een breder publiek, dat deels ook bestaat uit nieuwe generaties. En dat beleggen – ook in fondsen – steeds vaker samengaat met duurzame vraagstukken. We moeten hierdoor meer van onszelf laten zien, bij voorkeur binnen een toonaangevend collectief. Dat biedt ons kansen, zeker als die toenemende zichtbaarheid gepaard gaat met een goede reputatie. Maar het vraagt wel een actieve, zelfverzekerde inbreng van onze sector en dus van Dufas’.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer