NNIP: NN (L) Green Bond fund groeit naar EUR 560 mln AuM

9 juli 2018

OPF EY publiceert op haar website:

“NN Investment Partners (NN IP) heeft in het tweede kwartaal van 2018 een significante toename gezien in het beheer van green bond portefeuilles. Het beheerd vermogen is gestegen van EUR 20 miljoen in 2016 naar circa EUR 900 miljoen in juli 2018 en naar verwachting zal dit snel verder groeien tot meer dan EUR 1 miljard.

Het NN (L) Green Bond fund is het best presterende Green Bond Fonds over de afgelopen jaren en is gegroeid tot het grootste Green Bond Fonds ter wereld met een beheerd vermogen van EUR 560 miljoen. Dit is het gevolg van de wereldwijde groei van green bonds en toenemende vraag van particulieren en institutionele partijen naar duurzaam en milieuvriendelijk beleggen, zonder dat er rendement opgeofferd wordt.

Sinds de publicatie van de eerste Green Bond Principles in 2014, maken green bonds een ware opmars. Green bonds zijn vastrentende instrumenten waarbij de opbrengsten worden gebruikt om nieuwe en/of bestaande projecten die aantoonbaar gunstig zijn voor het milieu geheel of deels te (her)financieren. De markt voor deze green bonds is gegroeid tot meer dan EUR 300 miljard. NN IP heeft een trackrecord van 20 jaar op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen en onderschrijft sinds 2008 de Principles for Responsible Investment (UN PRI). Met de lancering van het NN (L) Green Bond fund heeft NN IP in 2016 aan de start gestaan van de wereldwijd snelgroeiende green bonds markt”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

 

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer