FNV: Bemiddeling voor pensioentekort AkzoNobel moet op korte termijn oplossing bieden

hypotheekrentes

18 juli 2018

FNV publiceert op haar website:

“FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen stellen voor om zorgvuldig alle opties grondig door te nemen om tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel te komen. Dat proces kan onder leiding staan van een bemiddelaar.

Maandag deden twee oud-AkzoNobel-bestuursvoorzitters de oproep aan het zittende bestuur om het kwakkelende pensioenfonds met een financiering te versterken. Hier pleiten vakbonden en medewerkers al maanden voor.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Niemand zit te wachten op een zeer langdurend conflict. Daarom willen we onder leiding van een bemiddelaar met AkzoNobel naar een oplossing zoeken voor het pensioentekort. Het huidige scenario dat de werknemers er later honderden euro’s op achteruit gaan per maand, moet echt voorkomen worden en serieus worden opgepakt.’
Bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen: ‘Dit traject zal snel gestart moeten worden, maar ook zeker op korte termijn moeten worden afgerond.’”

Fondsprofiel APF:

APF is een OPF met eind Q1 2018 een belegd vermogen van € 5428 Mil waarvan 0% herverzekerd en 2% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2016 5693 actieve bijdragers en 17757 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2016 €144 per deelnemer en de totale beleggingskosten 56bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2018 een rendement van -1%.Eind Q1 2018 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 111% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 118% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Achmea Pensioenservices.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer