PGGM: PGGM neemt belang in Amerikaans drinkwaterbedrijf SUEZ Water Resources

27 juli 2018

PGGM publiceert op haar website:

“Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 20 procent van de aandelen in SUEZ Water Resources. Het gaat om een belang in vijftien gereguleerde waterleidingbedrijven, voornamelijk geconcentreerd in het noordoosten van de Verenig de Staten.

SUEZ Water Resources is een Amerikaanse dochteronderneming van het beursgenoteerde SUEZ. Het voorziet 2,1 miljoen mensen van drinkwater in de staten New Jersey, New York, Idaho, Pennsylvania, Delaware en Rhode Island. Het is daarmee een van de grootste particuliere waterbedrijven van de VS.

De belegging in SUEZ Water Resources wordt door PGGM aangemerkt als een ‘belegging in oplossingen’: PGGM wil in 2020 voor 20 miljard euro aan beleggingen hebben gedaan met marktconform financieel rendement en een meetbare bijdrage aan oplossingen op het gebied van schoon water, voedselzekerheid, klimaat en zorg. Halverwege dit jaar was voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn een kleine 13 miljard euro op deze wijze belegd.”””

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer