BPF PGB bouwt stapsgewijs zijn beleggingen in kolen af

10 oktober 2018

PGB publiceert op haar website:

“Sinds 1 oktober 2018 investeert Pensioenfonds PGB niet meer in bedrijven die meer dan 50% van hun omzet uit de winning van thermische kolen halen. Ook bedrijven die meer dan 50% van de energie die ze opwekken uit deze kolen halen zijn uitgesloten. Er bestaat overigens een uitzondering voor bedrijven die de norm niet halen, maar wel aantoonbaar op de goede weg zijn. Dit moet dan blijken uit hun transitiestrategie.

Pensioenfonds PGB vroeg zijn deelnemers in 2016 hoe zij aankijken tegen bepaalde beleggingen. Hieruit bleek dat het merendeel van de deelnemers liever niet wil dat het pensioenfonds in fossiele brandstoffen belegt, tenzij er geen goede alternatieven zijn. Bovendien mogen deze alternatieven niet ten koste gaan van het rendement. Het is niet de verwachting dat het afbouwen van de beleggingen in kolen een negatieve invloed heeft op het verwachte rendement. Met het besluit om de beleggingen in kolen af te bouwen, wil het bestuur invulling geven aan de wens van de deelnemers. ”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer