Kempen nieuwe fiduciair manager van COVRA

3 december 2018

Kempen publiceert op haar website:

“De Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval N.V. (COVRA) heeft Kempen Capital Management N.V. (Kempen) aangesteld als nieuwe fiduciair manager.

COVRA is de enige erkende organisatie in Nederland die radioactief afval mag inzamelen, verwerken, verpakken en opslaan. De beleggingshorizon van COVRA loopt tot 2130. De reden voor deze uitzonderlijk lange termijn hangt samen met het vigerende Nederlandse beleid voor radioactief afval. Het huidige en toekomstige afval moet voor tenminste honderd jaar bovengronds worden opgeslagen. Na deze periode moet het afval definitief worden opgeborgen in een diepgelegen geologische eindberging.

Jan Boelen, Directeur bij COVRA: ‘Voor het realiseren van de eindberging is financieel kapitaal nodig. In Kempen hebben we een partij gevonden, die samen met ons die lange termijndoelstelling kan nastreven. Gedurende ons selectietraject hebben wij Kempen leren kennen als een professionele en ervaren fiduciair manager. Samen hebben we de voorbereidingen getroffen om in december de eerste gelden te kunnen beleggen.’ Kempen is aangesteld als fiduciair manager om COVRA te adviseren over alle facetten van hun beleggingsbeleid. Daarnaast verzorgt Kempen de managerselectie en monitoring en legt verantwoording af over het gevoerde beleid.

Gerard Roelofs, hoofd client solutions bij Kempen: ‘De lange termijnvisie van COVRA sluit goed aan bij die van Kempen. Het is een samenwerking over generaties, dat maakt het bijzonder. Ik ben trots dat COVRA als staatsdeelneming voor ons heeft gekozen. Dit versterkt onze positie als fiduciair manager in de Nederlandse markt. Wij kijken dan ook uit naar een langdurig partnership’. Robert Verhoeven, senior fiduciair manager bij Kempen vult aan: ‘We zijn verheugd dat we COVRA bij hun specifieke vraagstelling ten aanzien van de opbouw en het beheer van hun vermogen kunnen ondersteunen op basis van onze fiduciaire beleggingsexpertise. Dat maakt het uitzonderlijk en biedt een goed uitgangspunt voor ons partnership.’ ”

 

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer