De Nationale APF verwelkomt Jacob Schoenmaker als nieuw (beoogd) uitvoerend bestuurslid

14 januari 2019

APF De Nationale publiceert in een persbericht:

“Jacob Schoenmaker (46) treedt toe als nieuw uitvoerend bestuurslid (UB) van De Nationale APF na instemming van de Vergadering van Belanghebbendenorganen en onder voorbehoud van goedkeuring van DNB. Tot dat moment is Jacob bij De Nationale APF betrokken als aspirant bestuurder. Binnen het bestuur is Jacob primair verantwoordelijk voor Vermogensbeheer. In deze rol is Jacob ook voorzitter van de Beleggings-adviescommissie (BaC), waarin naast Jacob twee onafhankelijke leden zitting hebben. Hij is bovendien verantwoordelijk voor de aansturing van onze business partners voor het vermogensbeheer: NNIP en Altis. Naast deze taken draagt Jacob de verantwoordelijkheid voor Finance & Control.

Jacob is een gedreven senior beleggingsprofessional met meer dan 20 jaar ervaring binnen de financiële sector. Na zijn studie economie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij gewerkt bij een aantal verzekeraars en instellingen, zoals Pensioenfonds voor Huisartsen, Elsevier Pensioenfonds, Rabobank en De Nederlandsche Bank. Hij is ervaren in de rollen van Chief Investment Officer (CIO), portefeuille manager (PM) en beleggingsstrateeg. Op dit moment volgt Jacob de opleiding van Certified Pension Executive (CPE) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn vrije tijd speelt hij tennis en gitaar. Daarbij is hij trotse vader van een dochter. Jacob is ook bekend als vaste beurscommentator bij RTL Z, een rol die hij gedurende 1 dag per week blijft vervullen, naast zijn functie bij De Nationale APF.

Margreet Teunissen, voorzitter De Nationale APF, over de benoeming van Jacob: “Wij zijn zeer verheugd om Jacob bij het bestuur en het team van De Nationale APF te mogen verwelkomen. Zijn ervaring, pragmatische instelling en kennis van de sector versterkt het bestuur en zal bijdragen aan een goede balans in de verhouding met onze klanten (BO’s) en business partners. De expertise en countervailing power vanuit het bestuur wordt met de komst van Jacob op een nog hoger plan gebracht. Wij vertrouwen erop dat hiermee ons APFzal slagen in haar groei ambitie en in de missie voor een goed pensioenresultaat van onze deelnemers.”

Jacob Schoenmaker, over zijn nieuwe rol in het bestuur van De Nationale APF: “Na de afgelopen 10 jaar als CIO te hebben gewerkt, kijk ik er naar uit om de overstap naar de functie van bestuurder te maken. Deze functie bij de Nationale APF spreekt mij extra aan omdat de keuze voor ons pensioenfonds niet verplicht is, maar een bewuste beslissing na een uitgebreid selectieproces. In mijn optiek zijn de mensen die bij ons hun pensioen opbouwen dan ook geen deelnemers maar klanten. Dit betekent dat wij extra ons best moeten doen om onze klanten tevreden te houden en dat maakt mijn opdracht bij DNAPF zowel uitdagender als ook dynamischer.””

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer