Exelerating

Pensioenfonds VNU denkt na over ‘buy-out’ en vraagt offertes op

Pensioenfonds VNU publiceert in haar nieuwsbrief:

” Hoewel het fonds er zoals gezegd nu financieel goed voor staat, kan het in de toekomst altijd een keertje minder goed gaan en dat heeft dan invloed op toekomstige indexatie. Daarom bekijken we de mogelijkheid om alle opgebouwde pensioenen en de toekomstige indexatie over die pensioenen veilig te stellen. Dit kan door middel van een ‘buy-out’. Bij een buy-out neemt een verzekeraar alle pensioenenverplichtingen die het pensioenfonds heeft en alle toekomstige indexatie over van het pensioenfonds.

In onze nieuwsbrief van augustus 2018 heeft u reeds kunnen lezen dat het bestuur nadenkt over een ‘buy-out’. Het bestuur heeft in de tussentijd niet stilgezeten en inmiddels bij Aegon en bij twee andere verzekeraars een offerte opgevraagd. Met andere woorden het bestuur heeft gevraagd welke prijs de verzekeraars vragen om de opgebouwde pensioenen en toekomstige indexatie over te nemen (‘veilig te stellen’). Het bestuur vindt Aegon een logische partij om een offerte op te vragen, aangezien circa 86% van de pensioenen daar al is verzekerd. Bovendien is Aegon één van de meest solide verzekeraars in Nederland.”

Fondsprofiel VNU:

VNU is een OPF met eind Q3 2018 een belegd vermogen van € 587 Mil waarvan 0.7% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2017 227 actieve bijdragers en 3,007 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2018 een rendement van 1.7%. Eind Q3 2018 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 129.8% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 102.9% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Aegon en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door RiskCo

Lees verder via de bron: bronbericht op website

VNU

About author

Related Articles