Invesco lanceert blockchain ETF met Elwood Asset Management

11 maart 2019

Invesco publiceert op in een persbericht:

“Vermogensbeheerder Invesco lanceert een innovatieve ETF gericht op bedrijven die inkomsten kunnen genereren uit blockchain-technologie. De Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF is ontwikkeld in samenwerking met Elwood Asset Management, een op institutionele beleggers gerichte vermogensbeheerder gespecialiseerd in digitale activa en blockchaintechnologie.

Bin Ren, CEO van Elwood: “Blockchain bestaat al een decennium, maar veel mensen zien het nog puur en alleen als de technologie achter cryptomunten, terwijl het echte potentieel veel verder reikt. Steeds meer bedrijven, voornamelijk financiële dienstverleners, passen de blockchaintechnologie toe. We verwachten dat deze trend zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen, in een breder scala aan sectoren. Wij geloven dat de blockchaintechnologie de potentie heeft de wereldeconomie te veranderen en dat dit in de huidige markt sterk onderkend wordt, net zoals dit het geval was in de beginperiode van het internet, toen de meeste mensen het nut van bijvoorbeeld e-mail niet zagen.”

Een blockchain is het beste te vergelijken met een grootboek, waarin de overdracht van activa georganiseerd is. Met behulp van de blockchain is het mogelijk om een transparante, onveranderbare, traceerbare en permanente registratie van alle transacties te creëren. Cryptomunten waren de eerste activa die de blockchain-technologie gebruikten, maar ook medische data of juridische contracten kunnen via de blockchain tussen meerdere partijen uitgewisseld worden.

In termen van de grootste allocaties naar sectoren is de verdeling binnen de index op dit moment als volgt: 46% in informatietechnologie, 23% in financiële waarden, 9% in communicatiediensten en 8% in grondstoffen en consumentengoederen. De drie grootste geografische bestemmingen zijn de VS (39%), Japan (29%) en Taiwan (12%).”

Ga naar de website van Invesco

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer