Exelerating

Kempen European Private Equity Fund verwerft aanzienlijk belang in APEM Ltd.

Kempen publiceert op haar website:

“Het Kempen European Private Equity Fund heeft de management buyout ondersteund van APEM Limited (‘APEM’). APEM is als onafhankelijk milieuadviesbureau toonaangevend in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in watermilieu en ‘remote sensing’. De buyout transactie is een co-investering met WestBridge Capital, de private equity investeringspartner van Kempen in het Verenigd Koninkrijk.

De buyout deal ondersteunt de groeiambities van APEM om aanvullende diensten voor klanten te ontwikkelen. Adrian Williams en Stuart Clough, die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol hebben gespeeld bij de groei van het bedrijf, gaan APEM leiden bij de verdere ontwikkeling. Zij worden ondersteund door een breed en ervaren executive team, dat als gevolg van deze deal kan profiteren van een bredere aandeelhoudersbasis.

APEM is opgericht in 1990 en levert milieuadvies, laboratoriumdiensten, veldonderzoeken en remote sensing aan de water-, energie-, engineering-, bouw- en transportsector. De dienstverlening bestaat uit het doen van analyses van waterkwaliteit en verontreiniging, het doen van onderzoek naar diersoorten en leefomgevingen en het maken van luchtfoto’s. Alle diensten beoordelen de mogelijke impact op het milieu. APEM biedt ook doorlopende monitoring en advies om milieuschade tot een minimum te beperken. Het bedrijf wordt beschouwd als de ‘thought-leader’ in zijn niche met opdrachtgevers als blue chip-bedrijven, overheden en regelgevende instanties, zoals de Environment Agency en DEFRA. APEM, met het hoofdkantoor in Stockport en een jaaromzet van 10 miljoen pond, heeft acht kantoren in het Verenigd Koninkrijk, één kantoor in Duitsland en één binnenkort te openen kantoor in de Verenigde Staten, met in totaal meer dan 100 hooggekwalificeerde medewerkers.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

KCM Alternatives - Private equity

About author

Related Articles