Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 23: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • Wilfred Brand versterkt directie TKP als directeur Human Resources
  TKP publiceert op haar website:”Per 1 juni 2019 treedt Wilfred Brand (1967) toe tot de directie van TKP. Hij wordt verantwoordelijk voor het domein Human Resources.
  Lees meer

 • Exelerating Weekly Transfers week 22 met o.a. Bouwnijverheid, PostNL en Hoogovens
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Achmea BestuurAfgetredenC.
  Lees meer

 • Joanne Kellermann nieuwe bestuursvoorzitter PFZW
  Zorg en Welzijn publiceert op haar website:”​Per 1 juni 2019 is Joanne Kellermann de nieuwe bestuursvoorzitter van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het bestuur van PFZW is verantwoordelijk voor beleid en uitvoering van de collectieve pensioenregeling.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Aon: Dekkingsgraad gaat flink onderuit in mei
  Aon publiceert op haar website:”De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei teruggevallen van 107% naar 104%. Na de lichte stijging in april, is de rente verder teruggelopen en ook de aandelenbeurzen noteerden verliezen in mei.
  Lees meer

 • DNB: Tekorten bij pensioenfondsen houden aan
  DNB publiceert op haar website:”Veel pensioenfondsen kampen nog steeds met financiële tekorten. Ze verwachten uit die tekorten te komen door hoge rendementen op hun beleggingen te halen.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Monuta: “Verandering in samenstelling raad van commissarissen”
  Monuta publiceert op haar website:”De raad van commissarissen verandert van samenstelling. Theo Janssen is herbenoemd voor een termijn van vier jaar als commissaris.
  Lees meer

 • AFM: “AFM en Britse toezichthouder FCA gaan nauwer samenwerken”
  .
  Lees meer

 • SER bereikt overeenstemming over nieuw pensioenstelsel
  SER publiceert op haar website:”De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft overeenstemming bereikt over een nieuw, meer toekomstbestendig stelsel. Met de voorstellen in het SER-advies Naar een nieuw pensioenstelsel sluit het stelsel beter aan op de veranderende arbeidsmarkt, worden pensioenregelingen persoonlijker en transparanter en komt er eerder zicht op een koopkrachtig pensioen.Het SER-advies maakt onderdeel uit van een breder pakket van afspraken tussen kabinet, werkgeversorganisaties en vakbonden.
  Lees meer

 • Week 22 update: Alternatives – Infrastructure
  Recent updates regarding investments related to Alternatives – Infrastructure Governance Update Bouwnijverheid – Goverance Update Bouwnijverheid heeft een nieuwe samenstelling van de beleggingscommissie gepubliceerd. L.K.
  Lees meer

 • Donderdag

 • Candriam lanceert CO2-neutraal Climate Action-fonds
  Candriam publiceert op haar website:”Op Wereldmilieudag lanceert Candriam het nieuwe subfonds “Candriam SRI Equity Climate Action” om beleggers bewuster te maken van milieu- en klimaatproblemen. Het subfonds valt onder “Candriam SRI”, een ICBE-SICAV-fonds dat door Candriam Luxemburg wordt beheerd.
  Lees meer

 • Pensioenfederatie blij met doorbraak in gesprekken over nieuw pensioenstelsel
  Pensioenfederatie publiceert op haar website:”De Pensioenfederatie is blij dat er een doorbraak is bereikt in de gesprekken van sociale partners en het kabinet over het pensioenstelsel. Het principeakkoord op hoofdlijnen is een belangrijke stap op weg naar een pensioenstelsel dat houdbaar is voor de toekomst.
  Lees meer

 • BlackRock stelt Carole Crozat aan als hoofd BSI Thematic Research
  BlackRock publiceert in een persbericht:”BlackRock heeft Carole Crozat aangesteld als hoofd Thematic Research bij BlackRock Sustainable Investing (BSI). Crozat gaat een researchplatform ontwikkelen dat zich specifiek richt op belangrijke thematische inzichten.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • NN Group and Athora to acquire VIVAT
  NN publiceert op haar website:”Today, Athora and NN Group announce that a binding agreement has been reached with Anbang Group Holdings Co Ltd on the acquisition of all activities of VIVAT. NN Group is to acquire VIVAT Non-life and de Volksbank Non-life distribution agreement, which will enhance NN’s strategic position and further strengthens its Non-life platform in the Netherlands.NN Group acquires VIVAT Non-life activities (VIVAT Schadeverzekeringen N.V.) for a consideration of EUR 416 millionNN Group will acquire these activities from Athora, following the acquisition of VIVAT by AthoraIn addition, NN Group will acquire the intercompany Tier 2 loans granted by VIVAT holding to VIVAT Non-life for a consideration of EUR 150 millionAthora to acquire VIVAT N.V.
  Lees meer

 • DNB: “Premievolume Nederlandse levensverzekeraars daalt tot EUR 12 miljard in 2018”
  DNB publiceert op haar website:”Met uitzondering van 2011 is het premievolume van de levensverzekeraars in de periode sinds 2008 ieder jaar afgenomen, tot een volume van EUR 12 miljard in 2018. Oorzaken zijn onder meer een minder aantrekkelijk fiscaal regime en toenemende concurrentie van alternatieve spaarproducten.
  Lees meer

About author

Related Articles