VBDO verzekeraarsbenchmark 2019: klimaatrisico’s nog onderbelicht

4 juli 2019

VBDO publiceert op haar website:

“a.s.r. is de verzekeraar met het best ontwikkelde verantwoord beleggingsbeleid van Nederland, zo blijkt uit de ‘VBDO Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019’. Het is voor de achtste keer dat de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) het verantwoord beleggingsbeleid van de grootste verzekeraars in Nederland onderzoekt. Hieruit blijkt dat het voor verzekeraars nog een uitdaging is om het verantwoord beleggingsbeleid tot een gedetailleerd niveau te brengen.

De VBDO vergelijkt sinds 2009 het verantwoord bellegingsbeleid van de grootste 30 verzekeraars van Nederland. De verzekeraars worden beoordeeld op vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en transparantie. Bij het implementatie onderdeel wordt gekeken naar de kwaliteit en het ambitieniveau van duurzame beleggingspraktijken van de verzekeraar. Uit dit onderzoek blijkt dat a.s.r. de best presterende Nederlandse verzekeraar is. Zij komen tot een score van 4.5, waar de maximumscore 5.0 is. Hiermee eindigt de verzekeraar ruim boven de andere koplopers VIVAT, NN en Achmea.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer