CBRE: Minstens 1000 nieuwe locaties nodig voor zorgvastgoed

16 juli 2019

CBRE publiceert op haar website:

“Nederland heeft zeker 1000 nieuwe zorglocaties nodig. Dit blijkt uit een inschatting van CBRE, mede gebaseerd op het huidige tekort van 80.000 seniorenwoningen[1], de actuele wachtlijsten voor intramurale zorghuisvesting[2] en de behoefte van eerste- en tweedelijns zorgaanbieders om zich geclusterd te vestigen in gezondheidscentra.

Beleggers zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de financiering van recent ontwikkelde zorglocaties. Dit is terug te zien in de trends op de zorgvastgoedbeleggingsmarkt. Het beleggingsvolume in de zorgvastgoedmarkt stijgt al zeven jaar op rij. In het afgelopen half jaar werd er 489 miljoen euro geïnvesteerd, wat 25% meer is dan in het eerste half jaar van 2018. Ook het aantal transacties en het aantal verschillende beleggers is gestegen. Door deze stijging en de actuele pijplijn van beleggingsproposities in de markt, verwacht CBRE dat het beleggingsvolume in zorgvastgoed in 2019 wederom een nieuw record zal bereiken.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer