PGGM Infrastructure Fund vergroot belang in windpark Walney

17 juli 2019

PGGM publiceert op haar website:

“Het PGGM Infrastructure Fund heeft zijn belang uitgebreid in windpark Walney, gelegen in de Ierse Zee. Het fonds is nu voor 24,8 procent eigenaar in Walney Offshore Windfarms Ltd, een windpark met 367 MW opgesteld vermogen dat meer dan 300 duizend huishoudens in Engeland van elektriciteit voorziet. PGGM heeft een belang van 9,9 procent overgenomen in het park van het Ampère Equity Fund dat wordt gemanaged door DIF.

PGGM had sinds 2012 een belang van 14,9 procent in het windpark, dat bij oplevering het grootste offshore windproject ter wereld was. Met het uitbreiden van het belang in Walney is het PGGM Infrastructure Fund nu direct geïnvesteerd in meer dan 1 GW aan opwekcapaciteit van hernieuwbare energie. Deze is ongeveer gelijk verdeeld over windenergie en zonne-energie, opgesteld in Europa en de Verenigde Staten.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer