5000ste werkgever naar Aegon Cappital

18 juli 2019

AEGON publiceert op haar website:

“Het aantal werknemers met een pensioen bij een premiepensioenstelling (PPI) is de afgelopen jaren fors gestegen. Waren dit er begin 2016 nog zo’n 345.000, begin 2019 stond de teller al op ruim 770.000. Binnen de PPI-markt is Aegon Cappital marktleider. Eerder bereikte de PPI van Aegon al de mijlpaal van 3 miljard euro aan belegd pensioenvermogen. De forse groei van de PPI’s zijn een teken dat Nederland zich beweegt richting een DC-stelsel

Frits Bart, directeur Aegon Cappital: ‘5000 werkgevercontracten is natuurlijk fantastisch. Ik ben er trots op dat wij dit samen met adviseurs, werkgevers en hun medewerkers bereikt hebben. Veel werkgevers stappen met hun medewerkers over van een DB-regeling naar een DC-regeling. Dat heeft ermee te maken dat DB-regelingen door de lage rente bijna onbetaalbaar zijn geworden. Maar zeker zo belangrijk is dat DC-regelingen zich de afgelopen jaren tot een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor DB-regelingen hebben ontwikkeld.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer