Exelerating

PMT behaalt topscore voor verantwoord beleggen in onderzoek Verenigde Naties

Metaal en Techniek publiceert op haar website:

“PMT heeft voor het derde opeenvolgende jaar een topscore behaald in het jaarlijkse onderzoek van de United Nations for Responsible Investment (UNPRI) naar het verantwoord beleggen beleid van het pensioenfonds.

PMT heeft op alle onderdelen een A+ of een A score behaald (op een schaal van E tot A+). Daarmee behoort PMT tot de kopgroep van de aangesloten institutionele beleggers. PMT en uitvoeringsorganisatie MN ondertekenden de UNPRI-principes in 2007 en zijn daarmee lid van een wereldwijde organisatie van bijna 2.500 institutionele beleggers, banken en vermogensbeheerders. Gezamenlijk spannen zij zich in om verantwoord beleggen verder te ontwikkelen.

De UNPRI is de internationaal leidende organisatie op het gebied van verantwoord beleggen. Zij draagt bij aan de bewustwording van institutionele beleggers om milieu, samenleving en goed ondernemingsbestuur (de ‘ESG-criteria’) als afwegingscriteria te betrekken in beleggingen. Onderdeel van het initiatief is dat de aangesloten investeerders jaarlijks rapporteren over de voortgang op het gebied van verantwoord beleggen en daarvoor van de UNPRI een score krijgen.”

Fondsprofiel Metaal en Techniek:

Metaal en Techniek is een BPFv met eind Q1 2019 een belegd vermogen van € 78,369 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 408,150 actieve bijdragers en 222,419 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2019 een rendement van 7.5%. Eind Q1 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 101.7% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 119% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is MN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door MN

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Metaal en Techniek

About author

Related Articles