PRI beoordeelt Kempen met een A en A+

20 augustus 2019

KCM publiceert op haar website:

“Amsterdam, 1 augustus 2019. Elk jaar rapporteert het Responsible Investment Team van Kempen aan PRI over de integratie van ESG (Environmental, Governance & Social) in het (Verantwoord) beleggingsproces. Dit jaar gaf PRI ons verantwoorde beleggingsproces gemiddeld een A en met een A+ voor drie modules.

PRI (United Nations Principles for Responsible Investment) beoordeelt de integratie van ESG in het gehele beleggingsproces, opgedeeld in modules. Voor elke module is er een aantal ‘standaardindicatoren’ (bijvoorbeeld het hebben van een beleid) waarover een organisatie moet rapporteren. Daarnaast zijn er extra indicatoren waarover een organisatie kan rapporteren (bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde tools om CO2-emissierisico’s en -kansen te bepalen), maar deze zijn (nog) niet verplicht. Rapportage hierover toont aan dat de organisatie al vergevorderd is bij de implementatie van ESG binnen verschillende asset classes.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer