Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt namens twee NL pensioenfondsen middenhuur appartementen in Amsterdam

Unirobe Meeùs Groep

9 september 2019

Syntrus Achmea Real Estate & Finance publiceert op haar website:

“Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens twee Nederlandse pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen, 163 middenhuur appartementen gekocht in Amsterdam-Noord. De acquisitie vloeit voort uit eerder gemaakte afspraken met de gemeente over investeringen in het project 1012 in het centrum van Amsterdam.

De woningen komen boven een commerciële plint in het nieuwe Stationsgebied Amsterdam Noord, naast de Noord-Zuid lijn, het stadsdeelkantoor en het winkelcentrum Boven ’t Y. De energiezuinige appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en variëren in grootte tussen de 40 en 74 m2 (gemiddeld 57 m2). Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de aanvangshuren en de jaarlijkse huurverhoging om de betaalbaarheid ook op langere termijn te waarborgen.

“Deze woningen sluiten aan bij de grote vraag naar betaalbare huisvesting voor 1 en 2 persoonshuishoudens binnen de ring van Amsterdam”, zegt Henk Onstwedder, bestuurslid van BPL Pensioen. “De acquisitie past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen, bij voorkeur in de nabijheid van openbaar vervoer-voorzieningen. Wij verwachten dat deze belegging ook voor onze deelnemers een duurzaam rendement oplevert.” “

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer