APG en PGGM ontwikkelen AI-platformom te beleggen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

12 september 2019

PGGM publiceert op haar website:

“APG en PGGM werken samen aan de ontwikkeling van een platform voor institutionele beleggers die willen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN (de United Nations Sustainable Development Goals; SDG’s). Met behulp van een innovatieve, op artificiële intelligentie gebaseerde technologie biedt het SDI Asset Owner Platform inzicht in de mate waarin ondernemingen bijdragen aan deze doelstellingen en daarmee het predicaat Sustainable Development Investment (SDI) verdienen. APG en PGGM hebben hun krachten gebundeld met het doel een kritische massa van institutionele beleggers bijeen te brengen die willen vaststellen wat het betekent om in de SDG’s te beleggen.

Het SDI Asset Owner platform helpt, met een op maat gemaakte, geavanceerde technologische aanpak, zijn gebruikers bij het bieden van een goed pensioen in een duurzame wereld. De door APG ontwikkelde technologie combineert een gedetailleerde SDI-taxonomie met kunstmatige intelligentie om ongeveer tienduizend beursgenoteerde beleggingen te beoordelen op hun bijdrage aan de SDG’s. Het Platform werkt samen met data-analysebedrijf ENTIS om de Sustainable Development Investments (SDI’s) te analyseren en te identificeren.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer