Exelerating
Roundup week 4

Exelerating Roundup week 41: wat is er afgelopen week gebeurd?

Exelerating volgt financiële instellingen op de voet door elke dag meer dan 1350 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders te controleren op relevante wijzigingen. Binnen onze wekelijkse ”Roundup” rubriek tonen wij het belangrijkste nieuws dat afgelopen week geplaatst is op de pagina’s die wij volgen. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat in onderstaand overzicht:

  Maandag

 • OPF KLM-Cabinepersoneel: nieuw bestuur per 1 oktober 2019
  KLM-Cabinepersoneel publiceert op haar website:”Het pensioenfonds heeft per 1 oktober 2019 een nieuw bestuur. Zij gaan werken volgens een nieuw bestuursmodel.
  Lees meer

 • Exelerating Weekly Transfers week 40 met o.a. Bouwnijverheid, BPL en KLM Algemeen
  Exelerating controleert iedere dag meer dan 2000 webpagina’s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders op relevante wijzigingen, waaronder ook publicaties zoals nieuwsbrieven en jaarverslagen. Binnen onze wekelijkse ”Transfers” rubriek tonen wij de belangrijkste wijzigingen in de organisaties van pensioenfondsen van de afgelopen week: Bron Website Achmea Balansmanagement commissieToegetredenJ.
  Lees meer

 • Rinke Visser benoemd tot Managing Director Demand KAS BANK
  KAS BANK publiceert in haar NewsFlash:”Managing Director Demand, Mark van Weezenbeek, heeft besloten om per 1 januari 2020 zijn loopbaan buiten KAS BANK voort te zetten. Rinke Visser MBA zal hem per direct opvolgen.
  Lees meer

 • Dinsdag

 • Volgende stap in samengaan Pensioenfonds Houthandel en Meubel
  Houthandel publiceert op haar website:”Voor 1 juli is bij het Ministerie van SZW het verzoek gedaan om de verplichtstelling van Pensioenfonds Meubel uit te breiden. Daarmee vallen werkgevers die nu verplicht zijn aangesloten bij Pensioenfonds Houthandel vanaf 1 januari automatisch onder de verplichtstelling van Meubel.Pensioenfonds Houthandel wil alle pensioenen overdragen naar Pensioenfonds Meubel.
  Lees meer

 • APG belangrijke belegger in eerste SDG-obligatie
  APG publiceert op haar website:”APG heeft belegd in een bijzondere obligatie, uitgegeven door het Italiaanse energiebedrijf Enel. De Enel-obligatie is de allereerste die rechtstreeks verband houdt met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  Lees meer

 • Woensdag

 • Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel maakt fonds minder gevoelig voor verdere rentedaling
  KLM-Cabinepersoneel publiceert op haar website:”De dekkingsgraad van ons fonds is sinds enige maanden aan het dalen. Dit komt vooral door de steeds verder dalende rente.
  Lees meer

 • Donderdag

 • VBDO Benchmark verantwoord beleggen: ABP hoogste score
  VBDO publiceert op haar website:”Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.230 miljard.
  Lees meer

 • Vrijdag

 • Rabobank: BlackRock gaat nieuwe “mandaatfondsen” opzetten en beheren
  Rabobank publiceert op haar website:”Op korte termijn gaat Rabobank beleggen in fondsen met mandaten voor haar klanten in vermogensbeheer. Klanten zullen hierdoor profiteren van lagere kosten en een transparantere opbouw van hun portefeuille.
  Lees meer

About author

Related Articles